Abrikosų kauliukų aliejus

Abrikosų kauliukų aliejus

(lot. prunus armeniaca)


Ypatumai: Gausu mono ir polinesočiųjų riebalų rūgščių (ypač linoleino- 29,3 gr 100 gr aliejaus), mineralų (kalis, magnis), vitaminų, ypač A, B1, B2, B6, F ir E (4 mg – 100 gr). Sudėtyje turi amigdolino. Saltelėjęs, švelniai šildantis, beveik bekvapis, lengvai įsigeria į odą.


Tinka: visiems odos tipams, ypač sudirgusiai, pavargusiai, pažeistai, suglebusiai, pernelyg anksti pradėjusiai vysti, taip pat dehidratuotai, jautriai, gležnai ir problemiškai odai. Naudojamas esant sausiems dermatitams ir kasdienei mišrios odos priežiūrai. Padeda nusideginus ar nusiplikinus odą.


Savybės: maitinamasis ir drėkinamasis aliejus, greitai ir lengvai įsigeria. Puikus bazinis aliejus masažams, ypatingai veido, vaistiniams ar kosmetiniams preparatams ar mišiniams su kitais, sunkesniais, aliejais (avokadų, simondsijų, kviečių gemalų) ar eteriniais aliejais.


Poveikis odai: dėl vitamino E poveikio gerai regeneruoja audinius, skatina kolageno ir elastano gamybos procesus. Tad puikiai tinka naudoti raukšlių profilaktikai, ypač aplink akis. Be to, turi drėkinamųjų savybių, minkština ir maitina odą, saugo bei stangrina, veikia priešuždegimiškai, atkuria elastingumą ir gyvybingumą, ramina egzemos sukeltą niežėjimą, lėtina senėjimo procesus. Giliai įsiskverbia į odą nepalikdamas riebumo pojūčio. Tinka makiažo nuvalymui, taip pat ir akių.


Poveikis plaukams: lengvai išsiplaunantis aliejus, kuris minkština, drėkina, plaukai tampa spindintys ir švelnūs.
Mažina cholesterolio kiekį, todėl tinkamas naudoti esant kraujagyslių užkalkėjimui.
Pagal Ajurvedą didina Pitos savybes, mažina Kapos ir Vatos.

Mūsų parduotuveje skyriuje Lentyna vonioje/Grynieji aliejai taip pat galite rasti natūralaus, šalto spaudimo nerafinuoto ekologiško abrikosų kauliukų aliejaus TikRa.